התכנסות ספרותית של בית הספר לאומנויות המילה: תשעה מפגשי התנסות המקשרים בין כתיבה לבין אומנויות וז'אנרים קרובים: קריאה (של סיפור ושל שיר), קריאה בקול,ספרות ספקולטיבית, בלש, ציור, תכנות, מוזיקה, ספרות ארוטית, מחול, ותפילה. המפגשים יתקיימו בקבוצות אינטימיות במטרה לאפשר שילוב של מופע, שיחה והתנסות.
יום ראשון, 10.12.2023 | מקום לשירה, רחוב המערבים 9, ירושלים.
שימו לב: בכל משבצת זמן יתקיימו שני מפגשים (במקביל).
תופעה מוכרת בין קוראות וקוראי שירה היא שלעתים אנו אוחזים בספר שירה מסוים להצלתנו, ופעמים אחרות פותחים את אותו ספר ונדמה שנתלשו ממנו כל הדפים, אין מה לקרוא בו.
משוררים נתנו דעתם על התופעה הזו באופנים לאו דווקא צפויים והציבו בכתיבתם לא פעם סצינות, מטפורות, או מעין חידות חכמות למה הם התנאים לקריאת שירה ולהתקיימותו של שיר ביחס לגוף הקורא אותו.
כדי לתת מעט את הדעת על התופעה הזו, נקרא בצוותא ככל שיתיר הזמן מהשירה העתיקה ובת ימינו.
נקרא מתוך הלוח ה 11 של "עלילות גילגמש" על אודות השעון העתיק ביותר אי פעם; קטע קטן מתוך הטרגדיה "אגממנון" לאייסכילוס על מות פסלי שיש; שני שירים של אבות ישורון על גומי בתחתונים ויסודות השיר; ואולי גם נספיק לקרוא קטע קטן מפגישת אוהבים מתוך "אודיסאה" להומרוס.
שרון אס היא משוררת, מסאית ומורה. פרסמה עד כה שבעה ספרי שירה ושיר-מסה. ספרה האחרון עד כה: "המגרפה" (אפיק, 2021).
המפגש יעסוק ביחסים שבין מבנה ובין תוכן של סיפור. משמע: כיצד מגולם הנושא של הסיפור במבנה שלו, ולהיפך, כיצד המבנה, הצורה, התחבולה, מספרים חלקים מהסיפור.
שמעון אדף הוא סופר, משורר ועורך. פרסם עד כה ארבעה קובצי שירה, ספר מסות על ספרות עברית ושנים עשר רומנים.
איך להעביר אישיות ותווי היכר בקו חופשי? סדנת רישום/איור שמתמקדת בפורטריט האנושי ומבוססת על משימות מהירות ומשחקיות בעקבות צילומי דיוקן מתקופות שונות.
ירמי פינקוס הוא סופר, מאייר וקומיקסאי. פרסם עד כה ארבעה ספרים, האחרון בהם: "החמדנים" (כתר, 2021).
בסדנה הזו נעמוד על יסודות הסיפור הבלשי, על המה, האיך, האיפה והלמה שנצטרך לדעת כדי לתכנן את הפשע המושלם: איך לכתוב סיפור לאחור? איך ליצור דמות של בלש ואיך לחשוב כמו הנבל?
נועה מנהיים היא עורכת, מסאית ומבקרת תרבות. ראש מחלקת ספרות עברית בהוצאת "כנרת, זמורה, דביר".
מפגש על הגדרת הבדיון, התנאים לבניית עולמות, השעיית הספק ועל תפקידה של הכתיבה הספקולטיבית ותכניה. בחלקה השני של הסדנה המשתתפים יתבקשו ליטול חלק פעיל בבריאת עולמות.
אופיר טושה גפלה, סופר ומרצה לכתיבה ספרותית. פרסם תשעה ספרים ('עולם הסוף', 'הקטרקט בעיני הרוח', 'מאחורי הערפל', 'ביום שהמוסיקה מתה', 'עשתונות', 'האורחים', 'רשימות מארץ הכביש', 'הרי געש רדומים' ו'חיי ספר').
מה זה ChatGPT? מה הוא יכול לכתוב ומה לא? במפגש נכיר את התוכנה ונתנסה ביצירה בה. נענה בשלילה על השאלה אם זהו סוף עידן השירה, וננסה להבין מהו העידן החדש שמתגבש מולנו, על סיכוניו והטיותיו, על יכולותיו והפוטנציאל שלו, ועל דברים מצחיקים ומפתיעים שאפשר ללמוד ממנו.
ערן הדס הוא מחברם של תשעה ספרי שירה, חלוץ השירה החישובית בישראל, מרצה למדיה דיגיטלית באוניברסיטת תל-אביב ועורך מייסד משותף של הוצאת הספרים ברחש.
במפגש נתנסה בהקשבה עמוקה לגוף ושהייה עם מה שרוחש בו. נקשיב לתנועות ולמילים העולות מתוך הגוף החי, וגם לרווחים ולדממה. בחלק הראשון ניקח זמן לנחות אל אדמת הגוף, בעבודת רצפה ובסיס. בחלק השני נאפשר לחומרי החיים לנבוע ולהירקד בין תנועה למילה, בין מרחב הדף והמרחב הפיזי.
אפרת ולירו היא מטפלת, מורה לתנועה ויוצרת. חיה את שדות הריפוי והביטוי דרך הגוף. מגדלת את שני בניה והחתול פנדי בבית זית.
ארוטיקה הייתה חלק מעולם הספרות מאז ומעולם ולמרות זאת בשנים האחרונות נראה שמעיסוק צדדי, נישה שנדחקה לשוליים, היא עברה לקדמת הבמה והפכה למיינסטרים. במפגש ננסה להבין את הפופולריות ההולכת וגוברת של הכתיבה הארוטית, ונעסוק בשאלות של מה הופך כתיבת ארוטיקה לטובה, איך לגעת בקוראים דרך הכתיבה ואיך זה קשור לתשוקות הפנימיות שלנו עצמנו. בחלק המעשי נפרק את הכתיבה הארוטית למרכיבים, נשים דגש על ריח, מבט, נגיעה ונכתוב סצנה ארוטית שלמה.
שירלי גל היא סופרת ועורכת מוסף הספרים של ישראל היום. בעברה הייתה עיתונאית הסקס והיחסים של עיתון "הארץ" ומבקרת הז'אנר הרומנטי במוסף הספרים בעיתון.
המפגש יעסוק בהלחנת טקסטים: כיצד לגשת למלאכה, מהי נקודת התחלה ואיך להביט בעין ארכיטקטית על הלחנת שיר.
ערן צור הוא זמר יוצר לכל אורכה של קריירה ארוכה של להקות וסולו. מורה לכתיבת שירים מזה 15 שנים.
פעולת הקריאה בקול בטקסטים ספרותיים ודוקומנטריים הופכת את המילה הכתובה למילה פועלת, מילה שמחוללת עולמות אפשריים פלאיים.במפגש הקריאה נתמקד בחשיפת המקצבים, המצלולים והפוטנציאלים התיאטרליים של המילים הכתובות, ליצירת התנסות של קריאה משותפת.
עדי מאירוביץ' ורונן בבלוקי משחקים ויוצרים בקבוצת תיאטרון רות קנר. הקבוצה מקיימת תהליכי חקירה בימתית שחותרים להעמקת אמצעי ההבעה במשחק, תנועה, עבודת קול וצליל וביטוי דרך דימויים חזותיים. עבודת הקבוצה סובבת סביב טקסטים ספרותיים, דוקומנטריים ומדעיים. הקבוצה חותרת לפיתוח שפת במה מקומית אשר חוקרת ומשקפת את המקום שבו אנו חיים: צבעיו, צליליו, סיפוריו, ובני האדם המחפשים בו את קיומם, אושרם ועתידם.
יעל דקלבאום היא זמרת ויוצרת, חברה בהרכב ״הבנות נחמה״. מאחוריה שלושה אלבומי סולו ו-EP אחד עם אנסמבל האמהות, שיתופי פעולה רבים בארץ ובחו”ל. כיום מנצחת יעל על פרויקט ״משירה״, מקהלה נשית המונית שייסדה, המאחד נשים מכל קצוות החברה – במעגלי שירה ברחבי הארץ.
כרטיסים:
55 ש"ח לסדנה
200 ש"ח ליום שלם
– חינם בהרשמה מראש למפונים ולחיילים*
– 30% הנחה לתלמידי/ות ביה"ס לאמנויות המילה
– מדיניות ביטולים: עד 24 שעות לפני הסדנה
לשאלות: Poetryplace1@gmail.com // 055-318-3581
* חיילים/ות ומפונים/ות: הרשמה דרך המייל