חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לאתר אוצר השירה העברית     |    צור קשר   |    English

בית הספר לאמנויות המילה

בית הספר לאמנויות המילה: מסלול עריכה

מסלול ליווי ועריכת כתבי יד - ההגשה לשנת תשפ"ה 2024 נפתחה

בית הספר לאמנויות המילה מבית מקום לשירה, פותח מסלול עריכה מלווה שיחל באוקטובר הקרוב ובמסגרתו מספר מצומצם של יוצרים צעירים ואשר יש להם כתב יד לספר, יזכו להשתתף ללא עלות במסלול הלווי והעריכה. המסלול פתוח לבוגרי בית הספר לאמנויות המילה אך גם לקהל הרחב. 

המסלול נועד להתמודד עם המציאות העכשווית של ההוצאה לאור במסגרתה תהליך העריכה הולך ומתנתק מתחום אחריותה של ההוצאה לאור, הן בהשפעת עליית האינטרנט והרשתות החברתיות, והן בהשפעת ההיחלשות ההולכת ומעמיקה של מוסדות הספרות – שני תהליכים השלובים יחד. אם בעבר התקבלות להוצאה נשאה עימה משמעות של עבודה עם העורך של ההוצאה, לאורך זמן, כמעין "צ'ק פתוח" המאפשר ליוצר להתפתח ולפתח את יצירתו, הרי שכיום ברוב המכריע של המקרים, תהליך העריכה הפך להזדמנות נוספת לדרישת כספים מהמחבר, ובמקרים רבים, על ידי עורך חיצוני. במקרים רבים (ובהחלט לא בכולם) עריכה שכזו – בה יחסיהם של העורך והנערך מוכתבים על ידי זמן ומשאבים, מייצרת תקנון והאחדה של היצירה הספרותית, במקום להגביה עוף, להמתין את פרק הזמן הדרוש ולדרוש מן הקולות החדשים לבקוע. 

תוכנית הליווי והעריכה של בית הספר לאמנויות המילה, מבקשת להעניק הזדמנות ל-10 יוצרים ספרותיים לזכות בתוכנית שנתית במסגרתה יוצרים בשירה ובפרוזה שיבחרו לתוכנית יזכו בליווי שנתי של עורך לכתב היד, בקישור עם הוצאה לאור, בקורסי קריאה שיעמיקו את יכולות הקריאה,  הפרשנות והעריכה של היוצרים, ובמבדדי כתיבה (ריטריטים). סגל התוכנית מונה את ד"ר חנן אלשטיין, ענת זכריה, תהילה חכימי ואנשי ספרות מובילים.

תוכנית הליווי והעריכה נועדה לתרום ליוצרים הצעירים כמו גם לשדה הספרות בכלל. זאת הן בדמות ההשקעה העמוקה בכתבי יד וביוצרים, והן בהשבת האחריות על היצירה למערכת הספרותית האחראית לטיפוחו ולמיצוי כשרונו של היוצר הצעיר. התוכנית מעודדת את המוסדות השונים לקחת אחריות על תהליך העריכה, ולהעניק ליוצר הספרותי את הזמן הדרוש לפיתוח יצירתו, ללא תנאים כלכליים מקדימים.

התוכנית כוללת 12 פגישות עם עורכ.ת בבית מקום לשירה, סיוע בפניה לבית הוצאה לאור, וארבעה קורסי קריאה סמסטריאליים שייעודם הרחבת אופקים ויכולות קריאה. 

התוכנית תתקיים בימי חמישי בין 13:00-9:30 ופגישות העריכה יתואמו באופן פרטני בימים שני, שלישי ורביעי.

הגשת מועמדות כרוכה בהגשת כתב יד והתחייבות לנכוח בכל אירועי התוכנית 

הגשת מועמדות פתוחה בפני הקהל הרחב, ועל מנת להגיש מועמדות על היוצרים להגיש כתב יד ומכתב מלווה על פי ההנחיות המפורטות להלן:

על ההגשה לכלול: 

  • מכתב מקדים ובו תיאור ההתפתחות בכתיבה ובעשייה הספרותית מאז סיום הלימודים, וציון של ז'אנר הכתיבה העיקרי, וכן תיאור הפרויקט ובו תקציר של כתב היד (200 מילה), וכחצי עמוד ובו פירוט של הכותב בנוגע לסיוע לו הוא זקוק על מנת להשלים את הפרויקט. 
  • כתב יד לספר שירה (מינימום 50 שירים) | כתב יד לספר פרוזה / מחזה (35,000 מילה). 
  • הגשה במייל לכתובת: mail@poetryplace.org 
 
הגשת מועמדות עד לתאריך 12.8.2024

 

התוכנית בתמיכת קרן מנדל 

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש